Välj en sida

Nyhetsbrev mars 2017

Hej Revyvänner! 
 
Här kommer ett nyhetsbrev späckat med matnyttig info för alla revyare!ANMÄLAN TILL REVY-SM
 
Längst ner i detta mail finns all information som tidigare gått ut, här kommer bara några enkla kom ihåg-punkter:
1) Deadline är 12/3. 
Sista datum för uppladdning är 12/3. 13/3 är uppladdning ej möjlig, nya nummer kommer ej att tas emot.
2) Ha framförhållning – var inte ute i sista sekunden. 
Det kan bli jobbigt om alla revyer ska lämna in nummer söndagen 12/3. Dels har servern en begränsning att bara ett visst antal gigabyte data får komma in under en 24-timmarsperiod, dels är det ohållbart om många ska ha hjälp i sista stund. Ladda upp era nummer redan nu.
3) Läs instruktionerna eller titta på instruktionsfilmen
Det kan låta lite bisarrt, men ett faktum är ganska klart: c:a 20% lämnar in bidrag till SM utan att ha läst instruktionerna över huvud taget. Det märker jag, eftersom det finns fel på sånt som instruktionerna svintydligt går igenom, se listan nedan.
4) Undvik de vanligaste felen vid anmälan till SM, de är:
a) Att anmälningsblanketten man lämnar in är helt tom. Det beror på att man försöker jobba med filen i sin webbrowser istället för att ladda hem den och jobba med den på hårddisken. Alternativt så sparar man den inte efter att man fyllt i infon.
b) Att man namnger filerna fel. Det finns glasklara regler för vad varje fil ska heta.
c) Att man skickar in wordfiler. Alla textfiler ska konverteras till pdf-filer (mac-datorer har detta inbyggt, funktionen finns i word). Med hänsyn till alla som inte har word köpt och installerat så ska inte wordfiler förekomma. Ej heller works-filer eller pages-filer. Det är enbart pdf som gäller.
d) På blanketten bommar man att fylla originaltextförfattare / kompositör / musikförlag om numret innehåller musik.
e) Vid lokala nummer bommar man att skicka in Bakgrund-filen, dvs det som förklarar för juryn vad som hänt på orten.
f) I monologer är det flera som framför numret. Reglerna för monolog är skärpta, läs dem på http://www.revy-sm.se/tavlingsbestammelser/
g) Att man glömmer bifoga manus. Manusfil – som pdf givetvis – ska bifogas alla nummer (undantaget dansnummer som framförs till förinspelad originalmusik).
Alla punkterna ovan beskrivs givetvis tydligt i instruktionerna.
 
 
==================================================
 
STIM
 
Som vanligt kommer ni som spelat revy att kort efter er sista föreställning att få en blankett från STIM. På en flitig medlems inrådan gick jag på kansliet förra året igenom varje ruta på blanketten och skrev ihop en guide för exakt hur detta fungerar. Du hittar all info på https://www.lis.nu/musikanvandning-och-stim/ 
 
 
==================================================
DATUM INFÖR SVENSK REVYFESTIVAL MED REVY-SM I KARLSTAD 2017
 
2017 är det Kulturföreningen Cabary i Karlstad som arrangerar Svensk Revyfestival med Revy-SM. De har kommit långt i sin planering, och styrelse och kansli vet att det kommer att bli ett toppenarrangemang!
Nedan är alla datum du behöver känna till inför festivalen:
Söndagen 22/1 t.o.m. söndagen 12/3:
Uppladdning av videofiler till uttagningen av Revy-SM. Uppladdningen görs exakt som förra året på www.lis.nu.
Söndagen 12/3:
Hela festivalprogrammet, inklusive seminarier, underhållning, boende, matalternativ mm presenteras på www.revy-sm.se .
Söndagen 23/4:
Uttagna nummer till semifinaler och till final förkunnas.
Söndagen 23/4:
Anmälan till festivalen startar – från och med nu kan ni boka delegatpaket och boendealternativ.
Söndagen 7/5:
Sista dag för uttagna nummer att bekräfta sin medverkan.
Onsdagen 2/8 t.o.m. lördagen 5/8:
Svensk Revyfestival med Revy-SM 2017.
Se mer nedan.
==================================================
DIPLOM
 
Har ni revyare som spelat i 10, 20, 30 eller 45 år? Då ska ni beställa diplom! Dessa hittar ni på https://www.lis.nu/diplom/ 
==================================================
AKTUELLA ANNONSER PÅ KÖP OCH SÄLJ-SIDAN (just nu finns inga aktiva annonser)
Lägg in en egen köp- och säljannons här (gratis!)
Lägg in en egen spelannons här
Som alltid – tveka inte att höra av er om ni har frågor om stort som smått. Jag jobbar för att hjälpa er. Sprid gärna detta mail till alla i er organisation. 
 
mvh Andreas Zetterberg, kanslist på Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige 

LIS
Hindås Stationsväg 4
438 53
Hindås

0515-18520 
info@lis.nu  
www.lis.nu  
www.revy-sm.se
GILLA LIS PÅ FACEBOOK! HÄNG MED I DET ALLRA SENASTE!
 
 
 
==================================================
ANMÄLA NUMMER TILL REVY-SM
 
Hej Revyvän!

 
Här kommer ett extrautskick från LIS som berättar att från och med NU går det att ladda upp filer till Revy-SM 2017, samt ansöka om Parnevikstipendiet och Povels Penna!
 
ANMÄLNINGSPERIOD
Från nu t.o.m. 12/3 2017. 13/3 2017 är uppladdningen stängd och bidrag kan inte längre lämnas in.
 
LÄNK
På denna länk är alla uppladdningar till förbundets olika priser tävlingar samlade: 
 
INLOGGAD
För att anmäla nummer till Revy-SM och till Karl Gerhard-hatten måste du vara inloggad. Du behöver inte vara inloggad för att ansöka om Parnevikstipendiet och om Povels Penna.
 
INSTRUKTIONER
På sidan för uppladdning till SM och till Karl Gerhard-hatten finns tydliga instruktioner hur du ska gå tillväga. Vill du hellre se en instruktionsvideo så hittar du den här: https://www.lis.nu/uppladdning_videoguider/ . Det är exakt samma instruktioner som förra året.
 
TÄVLINGSREGLER OCH HUR TÄVLINGEN GÅR TILL
Här finns regler och info
 
Det är exakt samma regler och förfarande som förra året, med undantag för en skärpning i monologklassen (se frågor & svar nedan).
 
URUPPFÖRANDE
Ert revynummer måste ha haft sitt uruppförandedatum tidigast 13/2 2016 (13 månader före sista anmälningsdatum). Nummer som uruppförts tidigare än 13/2 2016 kan ej tävla i Revy-SM 2017. Notera att ALLA typer av uruppföranden avses, även såna som skett utanför revyns och LIS:s värld. (Se frågor och svar nedan.)
 
 
 
RELEVANTA FRÅGOR & SVAR
 
Är det samma login till att ladda upp filer till Revy-SM som exempelvis till Textbanken?
JA! Numera finns bara EN ENDA login-funktion som låser upp SAMTLIGA medlemstjänster inom LIS – oavsett om det gäller Textbank, anmälan av nummer till SM eller att läsa om medlemsförsäkringen.
 
Kan jag kalla filerna jag laddar upp för vad jag vill?
Absolut inte! I instruktionerna står tydligt hur du ska namnge dina filer. Det är cirka 1000 olika filer som laddas upp till ett Revy-SM (video, manus, bakgrund i lokala nummer, anmälningsblankett), och det kommer inte att fungera om alla revyer döper sina filer till lite vad man vill såsom ”vår anmälan.pdf” och ”till sm.mp4” (båda exemplen tagna från verkligheten). Namnge filerna rätt, så slipper jag maila er enkom om det.
 
Vi vill ansöka med ett nummer vi kört i år, men som en annan revy körde för ett antal år sen, går det bra?
Nej, det gör det inte eftersom numret i fråga alltså hade sitt uruppförande i den andra revyn för ett antal år sen. Numret måste ha URuppförts tidigast 13/2 2016 – det spelar ingen roll AV VEM.
 
Vi har kört ett nummer som är baserat på en populär youtube-film, går det numret att skicka in?
I de flesta fall går det inte att skicka in, och det beror enbart på 13-månadersregeln med uruppförandedatum. Om originalfilmen första gången sågs på internet INOM 13-månadersgränsen (tidigast 13/2 2016) ja då går det bra, eftersom numret inte är för gammalt. I de allra flesta fallen är dock de virala youtubefilmerna publicerade på nätet tidigare än 13/2 2016, och kan därför inte ansökas med. Har ni baserat ett nummer på en youtubevideo så likställs alltså videons publiceringsdatum med numrets uruppförande, om det hade gällt ett vanligt revynummer från en annan revygrupp. Notera att ni – om ni skickar in ett nummer baserat på en video som ni INTE skapat – måste ha videoskaparens rättigheter till numret, som om det gällt ett vanligt konventionellt revynummer.
 
Vi är flera som agerar i vår monolog, är det bra att skicka in det numret i monologklassen?
Nej, det är det inte. Det numret bör skickas som sketch. Om det är en som talar, men ytterligare personer som stumt förstärker, agerar och gör en skillnad på numrets utformning ja då är det ju en sketch men där vissa av aktörerna saknar verbala repliker. Undantag är om en person utför en monolog, men där en annan person oerhört kort medverkar i numrets inledning eller avslutning för att skapa en inramning. Det bästa är att ta det säkra före det osäkra och i monologklassen skicka in nummer där det faktiskt bara är 1 person på scenen. Läs gärna Tävlingsbestämmelserna punkt 1b.
 
Jag skrev ett nummer för 10 år sen som legat och samlat damm, ingen revy har spelat det förrän vi tog upp det i år, kan vi söka med det?
Jajamän, det kan ni. Det spelar ingen roll när numret skrevs – det är när det URuppfördes som räknas.
 
Vi har haft stora framgångar med ett nummer som vi köpt av en annan revy (de spelar också det numret nu, samtidigt som vi), kan vi söka med det?
Ja, det kan ni, under förutsättning att ni har tillstånd av den som skrivit texten. LIS:s regler säger ingenting om VEM som skrivit ett nummer, bara det är spelat av er och uruppfört inom tidsperioden.
 
Hur funkar det här med tillstånd?
Du måste ha tillstånd av revynumrets författare att anmäla det till SM. Inga tillstånd ska skickas till LIS. Mer information om exempelvis musiktillstånd finns på anmälningsblanketten.
 
 
 
LYCKA TILL, OCH TVEKA INTE ATT HÖRA AV ER OM NI STÖTER PÅ PROBLEM. 
LÄS GÄRNA ANVISNINGARNA OCH KIKA GÄRNA PÅ INSTRUKTIONSVIDEON FÖRST – SVAREN PÅ MÅNGA AV ERA FRÅGOR FINNS DÄR. 

NYTT I TEXTBANKEN

 • Årsstämman i bygdegården Hildman, Tommie
 • 105. Asylbingo Bjerstedt, Staffan
 • 104. Kalsonghumor Bjerstedt, Staffan
 • 103. Antikregementet Bjerstedt, Staffan
 • 102. Identitetskontroll Bjerstedt, Staffan
 • 101. Tydlig info Bjerstedt, Staffan
 • 100. Inställt Bjerstedt, Staffan
 • 99. Joggingmöten Bjerstedt, Staffan
 • 98. Kommunikation Bjerstedt, Staffan
 • 97. Byråkrattolken Bjerstedt, Staffan
 • BALOO MÖTER 2024 Bromee, Anna
 • TROLLENS VAGGVISA á la J. Åkesson Bromee, Anna
 • Jävla presenter Helsingborgsrevyn
 • Per automatik Helsingborgsrevyn
 • Ångest Helsingborgsrevyn

MEDLEMSREGISTER

Logga in för att ta del av våra register och kontaktuppgifter

KANSLIETS NYHETSBREV

MINNESGÅVA & GULDDIPLOM 2024

45 år, grupp:
Sällskapet Kommunalskratt
Åkersberga Revyförening

45 år, individuellt:
Nina Borgström, Åkersberga Revyförening

30 år, grupp:
Rådomscabarén

30 år, individuellt:
Anett Abbor, Alftas Byaspex
Mathias Abrahamsson, Mölndalsrevyn
Kleve Christer Andersson, Mölndalsrevyn
Inge Björklund, Rådomscabarén
Anders Blom, Rådomscabarén
Björn Ekeblom, Åkersberga Revyförening
Jimmy Lökkeberg, Mölndalsrevyn
Ann Milesson, Revyarna i Torsås
Gunnel Nilsson, Rådomscabarén
Stig Nilsson, Rådomscabarén
Anette Ohlsson Björklund, Rådomscabarén
Gun-Britt Larsson, Rådomscabarén
Kjell-Inge Larsson, Rådomscabarén
Hans-Olov Ohlsson, Rådomscabarén
Marianne Ohlsson, Rådomscabarén
Sara Rådström Julin, Åkersberga Revyförening
Frasse Scanlon, Åkersberga Revyförening
Jan Svedberg, Alftas Byaspex
Anders Welenstrand, Rådomscabarén
Stig Welenstrand, Rådomscabarén
Sofie Widarsson, Alftas Byaspex
Olle Östmans, Alftas Byaspex

Läs mer på Diplom

TIDNINGEN SVENSK REVY

Häng med i Revysverige – läs Tidningen Svensk Revy, endast 200 kr per år för hela 4 nummer!

FEL PÅ SIDAN?

Har du hittat ett fel på sidan? Kontakta kansliet direkt, så rättar vi till det!

Gynna våra samarbetspartners och annonsörer

AMATÖRKULTURENS SAMRÅDSGRUPP

LIS är medlemmar i AX - Amatörkulturens Samrådsgrupp, där andra stora riksförbund såsom Amatörteaterns Riksförbund, Sveriges Arbetarteaterförbund och Sveriges Körförbund.

NORTIC

Nortic är LIS:s partner vad gäller bokning och försäljning av revybiljetter.

 

 

KULTURRÅDET

Kulturrådet stöttar LIS med hjälp av verksamhetsbidrag som bland annat går till utbildning.

CHRISTIANSON & WALLENTIN

Vi samarbetar med en av branschens absolut mest rutinerade advokatfirmor.

NORSK REVYFESTIVAL

Besök våra kollegor i Norge - arrangörerna av Norsk Revyfestival!

DANSK REVYFESTIVAL

Besök våra kollegor i Danmark - arrangörerna av Dansk Revyfestival!

MUSIKBAKGRUND

www.musikbakgrund.se tillhandahåller musikbakgrunder av absolut toppklass till musikaler, krogshower och revyer.

Vill du synas här?

Läs mer på Annonsering

 

 

© Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige

LIS - Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige
Rättarevägen 10
384 31
BLOMSTERMÅLA

0515 - 185 20
(vardagar 17-21, helger 11-16)

info@lis.nu

 

 

Inte medlem?

Genom att bli medlem i LIS får din revy många fördelar. Gå med nu - du kommer inte att ångra dig.