Välj en sida

Nyhetsbrev augusti 2016

Hej Revyvänner! 
 
Vidarebefordra gärna detta mail till alla medlemmar i er revy!

Här kommer de senaste nyheterna från Lokalrevyer i Sverige:


LIS LYSSNAR
Under våren 2016 kollade kansliet med ett antal medlemsrevyer om det fanns ytterligare saker ni vill att LIS ska göra, om det finns nån ytterligare service som medlemmarna saknar. Resultatet blev:
* Medlemmarna önskar en köp- och säljfunktion på hemsidan, www.lis.nu . En sån implementeras i september och testas en period för att sedan utvärderas. Via denna funktion kommer man att kunna köpa och sälja rekvisita, kläder, peruk, teknik mm. Revytexter och revybiljetter säljer man inte via denna funktion, eftersom specifika tjänster redan finns för detta (Textbanken respektive spelannons). Info om aktuella annonser kommer dessutom att återfinnas längst ner i månadsbrevet.
* Medlemmarna vill kunna se mer revy. I Textbanken finns sedan tidigare en funktion för att lägga upp videos, men denna funktion har ej varit flitigt använd. Numer finns en instruktionsvideo på exakt hur man gör, samt ett formulär som textförfattarna använder. Alla textförfattarna har fått denna info, Textbanken visar också tydligt vilka författare som har videos på sin sida. Fortfarande är det tunt med videos i banken, men vi hoppas på en förändring nu efter medlemmarnas tydliga önskan och efter kansliets förenklingar.
* Medlemmarna vill ha hjälp med marknadsföring, speciellt i sociala medier. Detta kommer dels att diskuteras i grupp på debatten (se nedan), dels att ges en extra kurs på detta i oktober (se ännu längre ner) samt att Facebookmarknadsförare Jakob Byskén satt ihop färdiga paket till LIS:s medlemmar att använda (se svinlångt ner).
* Medlemmarna vill ha tydligare regler och bedömningskriterier vad gäller Revy-SM. Detta är förtydligat och förbättrat i och med det nya reglerna till Revy-SM 2016. Läs mer på http://www.revy-sm.se/tavlingsbestammelser/
 
==========

 
INFÖR SVENSK REVYFESTIVAL MED REVY-SM
* Det går fortfarande att anmäla sig, adressen är

* Ämnena på Revydebatten är Engelholmsrevyns berättelse om den egna revylokalen, diskussion kring marknadsföring och specifikt facebookmarknadsföring, samt besök från STIM. Läs gärna på inför STIM:s besök, så att vi inte tar upp dyrbar tid med att ställa frågor kring sådant som redan är utrett, läs mer på https://www.lis.nu/musikanvandning-och-stim/ 
* Läs mer om festivalen, tävlande nummer, seminarier och underhållning på http://www.revy-sm.se
* Kom ihåg att själv ta med de utskrivna papper du behöver till årsmötet, du hittar materialet på http://www.revy-sm.se/moteshandlingar/
* Eftersom alla deltagare vid semifinalerna ingår i jury 2 är det inget fel att på förhand ha studerat regler och kriterier, du hittar dem på http://www.revy-sm.se/tavlingsbestammelser/
==========
KURSHELG I HUDIKSVALL 15-16 OKTOBER
 
Missa inte LIS:s fina kurshelg, som körs i helt egen regi!
Facebookmarknadsföring och filmproduktion med Jakob Byskén: Jakob (ena halvan av MOJ ENtertain) repriserar sin kurs från april 2016 och går igenom hur man marknadsför sig på Facebook, bland annat genom att skapa bra och snygga filmer. Deltagarna på kursen i Helsingborg i april 2016 var mycket nöjda, och tyckte verkligen att kursen gav oerhört mycket. Jakob arbetar professionellt med just Facebookmarknadsföring, och har flera småländska, större företag som kunder. 
 
Textskrivande med Mats Eklund: Mats (flerfaldig vinnare av Revy-SM (både som aktör och som författare), Povels Penna-mottagare och Parnevikstipendiat) ger sina bästa tips om hur man skapar revytexter. Mats har tidigare hållit liknande kurser för LIS:s medlemmar och har alltid fått mycket bra respons.
 
Skådespeleri och konsten att vara rolig med Jenny Cronholm: regissör Jennie Cronholm kör teaterövningar för scenvana och icke scenvana. Hon utgår från olika texter, laborerar med karaktärer, betoningar, kroppsspråk och tajming.
Det finns fortfarande någon detalj som måste klargöras innan vi kan ta emot anmälningar, men alldeles strax kommer ett extrautskick med priser och länk till anmälningsformulär.
 
==========
ERBJUDANDE OM HJÄLP MED FACEBOOKMARKNADSFÖRING
 
Jakob Byskén, han som håller kursen i Facebookmarknadsföring, kan under hösten konsultas in i era revyer och hjälpa er med marknadsföringen på sociala medier. Han har tagit fram 3 färdiga paket för revyer att välja bland. Idén går ut på att Jakob lägger upp väl beprövade strategier för er Facebookmarknadsföring och för det material ni publicerar. Ni fotar / filmar / publicerar enligt Jakobs tydliga anvisningar. Ni kan även låta Jakob sköta redigering och publicering av ert material. Ju mer arbete ni som revyer kan göra själva, desto billigare blir det. Stöd och support ingår alltid.
De olika paketens innhåll, priser och kontaktuppgifter finns på https://www.lis.nu/facebookmarknadsforing-jakob-bysken/  och du behöver inte vara inloggad för att komma åt sidan.
==========
Som alltid – tveka inte att höra av er om ni har frågor om stort som smått. Jag jobbar för att hjälpa er. Sprid gärna detta mail till alla i er organisation.


mvh Andreas Zetterberg, kanslist på Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige 

LIS
Hindås Stationsväg 4
438 53
Hindås

0515-18520 
info@lis.nu  
www.lis.nu  
www.revy-sm.se

GILLA LIS PÅ FACEBOOK! HÄNG MED I DET ALLRA SENASTE!

MEDLEMSFÖRMÅNER

NYTT I TEXTBANKEN

 • Padelhysteri Zetterberg, Andreas
 • Den ofrivillige statsministern Sangemark, Hanna
 • Mina händer har blivit alkoholister Fyrberg, Marcus
 • 151. Förhandlingsdelegationen Jönsson, Urban
 • 150. Vänta på paket Jönsson, Urban
 • 149. Köpa bussbiljett Jönsson, Urban
 • 142. Sång till vem som helst Jönsson, Urban
 • 141. Hitta punkt se Jönsson, Urban
 • 140. Maskinerna är våra vänner Jönsson, Urban
 • Getingen Sangemark, Hanna
 • Kramen Sangemark, Hanna
 • Gnällspikarna i nöjesbranschen Sangemark, Hanna
 • 146. Tappat rösten Bjerstedt, Staffan
 • 145. Translatorn Bjerstedt, Staffan
 • 144. Och nu blir det paus Bjerstedt, Staffan

KANSLIETS NYHETSBREV

NYA MEDLEMMAR 2021

  ★ Trosarevyn 2.0, PREMIUM
  ★ Karlskronarevyn.se, PREMIUM
  ★ Arjeplogsrevyn / Musikteatern, PREMIUM
  ★ Farsfabriken, PREMIUM
  ★ Insjörevyn Smulan, PREMIUM
  Kontaktuppgifter PREMIUM-medlemmar

  ★ Erik Ståhlberg, BAS
  ★ Rune Björkdahl, BAS
  ★ Line Tiilikainen, BAS
  ★ Marie Winald Karlström, BAS
  Kontaktuppgifter BAS-medlemmar

MINNESGÅVA & GULDDIPLOM 2021

Gulddiplom (30 år):
  ★ Vem blir först? Blir det nån?

Läs mer på Diplom

MUSIKANVÄNDNING OCH STIM

Använder ni utgiven musik i er föreställning? Läs mer på sidan Musikanvändning och STIM om hur man söker tillstånd att använda utgiven musik och om hur man musikredovisar.

TIDNINGEN SVENSK REVY

Häng med i Revysverige - läs Tidningen Svensk Revy. Gynna oss lite extra med en riktig prenumeration, bara 160 spänn per år!

FEL PÅ SIDAN?

Har du hittat ett fel på sidan? Kontakta kansliet direkt, så rättar vi till det!

Gynna våra samarbetspartners och annonsörer

STIM

STIM - Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå - har ett nära samarbete med LIS.

NORTIC

Nortic är LIS:s partner vad gäller bokning och försäljning av revybiljetter.

 

 

KULTURRÅDET

Kulturrådet stöttar LIS med hjälp av verksamhetsbidrag som bland annat går till utbildning.

CHRISTIANSON & WALLENTIN

Vi samarbetar med en av branschens absolut mest rutinerade advokatfirmor.

NORSK REVYFESTIVAL

Besök våra kollegor i Norge - arrangörerna av Norsk Revyfestival!

DANSK REVYFESTIVAL

Besök våra kollegor i Danmark - arrangörerna av Dansk Revyfestival!

AMATÖRKULTURENS SAMRÅDSGRUPP

LIS är medlemmar i AX - Amatörkulturens Samrådsgrupp, där andra stora riksförbund såsom Amatörteaterns Riksförbund, Sveriges Arbetarteaterförbund och Sveriges Körförbund.

MUSIKBAKGRUND

www.musikbakgrund.se tillhandahåller musikbakgrunder av absolut toppklass till musikaler, krogshower och revyer.

Vill du synas här?

Läs mer på Annonsering

 

 

© Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige

LIS - Riksförbundet Lokalrevyer i Sverige
Rättarevägen 10
384 31
BLOMSTERMÅLA

0515 - 185 20
(vardagar 17-21, helger 11-16)

info@lis.nu

 

 

Inte medlem?

Genom att bli medlem i LIS får din revy många fördelar. Gå med nu - du kommer inte att ångra dig.