Välj en sida

Fars – ”Tjuveri & Rackarspel”

av Hesselman, Pigge

Jerry har precis fått en ny lägenhet och bor i ett hav av flyttlådor. Av ett ödesdigert misstag blir Jerrys lägenhet förvandlad till en hälerikvart när en låda med stöldgods placeras där av hans halvbror Oves kompis Tompa.
Ove får reda på detta och försöker med alla medel få bort lådan utan att Jerry och deras mor Barbro, som är i lägenheten för att hjälpa Jerry att komma på plats, skall märka något.
Något som sätter käppar i hjulet för honom är att en granne, Anette, i tid och otid kommer och besöker och vill bjuda på fika. Det blir inte lättare när det senare visar sig att polisen har span på Tompa och sett honom gå in i Jerrys lägenhet med lådan.
Något som ställer allt på sin spets är att Barbro har en gravurna med sig med Jerrys pappas aska i. Han hette Lennart och blir en betydelsefull ”karaktär” i farsen. Han hamnar nämligen i en stulen kinesisk vas, som Barbro tycker är en finare sista vila för honom. Lennart göms på olika ställen, kastas ut genom fönster, hamnar i en matskål hos en ödla av arten skäggagam för att till sist givetvis hamna rätt på slutet.
Poliskommissarie Klara Eriksson tålamod och skicklighet ställs verkligen på sin spets när hon skall lösa den här härvan, för slutet blir inte alls som man tänker sig.
Farsen har 8 rollkaraktärer.
Manuset kan fås till påseende om ni mejlar mig: pigge@swingmodels.se eller ringer 070-576 11 68. Finns filmat om så önskas.

För att ladda ned denna text behöver du vara inloggad.